Proeverijen & Thema-avonden

Zaterdag 11 & zondag 12 september 2021 organiseren wij weer een tuin/terras-proeverij. In combinatie met de Open Monumentendagen zijn onze deuren geopend en kunt u een +/- 15-tal wijnen bij ons komen proeven. Er zijn geen kosten aan deze proeverij verbonden. U en uw wijnvrienden zijn deze dag van harte welkom! Van 14.00 tot 18.00 uur zijn er weer diverse wijnen te proeven. Ook zaterdag 20 november 2021 kunt u alvast in de agenda plaatsen voor onze beroemde Primeur-proeverij!

 

Thema-avond  Italië (Vrijdag 1 oktober 2021), 20.00 – 22.30 uur (volgeboekt)

Thema-avond  Italië (Vrijdag 4 februari 2022), 20.00 – 22.30 uur (er zijn nog plaatsen vrij)

Deze avond vertellen we u alle geheimen die we over de de Italiaanse wijnbouw weten! verder proeven we ongeveer 10 wijnen uit deze mooie wijnstreek begeleidt door wat kleine hapjes. Dus als u een keer wat dieper op dit wijnland ( de grootste wijnproducent ter wereld!) in wil gaan en lekker genieten dan deze wijnen, moet u hier zeker bij zijn!

De kosten voor deze thema-avond bedragen € 25,- p.p.

Uitzicht balkon Zorzon In de wijngaard Cote de CouchoisVilla Chiopris en flinke hagelbui

Thema-avond  whisky tasting met Jock Shaw datum vrijdag 12-11-2021, 20.00 – 22.30 uur (Er zijn nog plaatsen vrij)

Deze avond vertelt Jock Shaw u alles over whisky en zullen we daarnaast ook nog een aantal whisky”s mogen proeven. Jock is geboren in Paisley vlakbij Glasgow en heeft de whisky met de paplepel binnengekregen. Bezocht veel distilleerderijen en heeft ook heel wat whisky”s geproefd en kennis daar over vergaard. Nu komt hij speciaal naar Oele in Megen om daar de whisky liefhebbers ook wat van zijn enthousiasme door te geven zodat ook heel Megen en omgeving verliefd wordt op deze spannende drank.

Wilt u iets meer weten over deze fantastische drank, Jock zal u op zijn eigen wijze meenemen op deze reis door de Schotse hooglanden, eilanden en vele andere whisky-streken.

Wilt u op een leuke manier genieten van whisky, moet u hier zeker bij zijn!

De kosten voor deze whisky tasting avond bedragen € 30,- p.p.

Thema-avond  whisky Tasting “special edition” met Jock Shaw vrijdag 17-12-2021, 20.00 – 22.30 uur (Er zijn nog plaatsen vrij)

Deze avond gaat Jock Shaw nog dieper in op de geheimen van whisky en we zullen een aantal van zijn parade-paardjes laten proeven. Dus een echte “daar moet je echt bij zijn geweest avond” voor de echte whisky-liefhebbers onder ons. Dus voor een nog spannendere whisky-reis door Schotland meld je nu alvast aan.

Wilt u op een leuke manier genieten van whisky, moet u hier zeker bij zijn!

De kosten voor deze whisky “special edition” thema-avond bedragen € 37,50,- p.p.

Thema-avond  Kaas & wijn combinaties (vrijdag 10 december 2021), 20.00 – 22.30 uur (Er zijn nog plaatsen vrij) 

Deze avond vertellen we u samen met kaascoach & vinoloog Vernon Kats alles over de heerlijkste combinaties die u kunt maken met kaas & wijn. Vernon heeft jarenlang zijn eigen kaaswinkel bestierd en heeft daarnaast de liefde voor de wijn ontdekt. Nu coacht hij medewerkers van kaaswinkels maar ook bijv. supermarkten op het gebied van kazen. Daarnaast zit Vernon in onze proefgroep en proeft maandelijks met de familie Oele. Wij hebben Vernon nu bereid gevonden om naar het mooie Megen af te reizen om een gezellige avond wijn & kaas combinaties te proeven en daarbij de uitleg waarom iets lekker of juist niet lekker is. Dus heeft u trek in heerlijk avondje kaas & wijn combineren, schrijf je nu in!

De kosten voor deze thema-avond incl. kaas & wijn bedragen € 35,- p.p.

Thema-avond Spanje & Portugal, vrijdag 18 februari 2022 20.00 – 22.30 uur (Er zijn nog plaatsen vrij)

Deze avond vertellen wij u alles wat we over Spanje & Portugal weten! We proeven we ongeveer 12 wijnen uit deze wijnlanden begeleidt door wat kleine hapjes. Dus als u een keer wat dieper op deze wijnlanden in wil gaan en lekker genieten van deze wijnen, moet u hier zeker bij zijn!

De kosten voor deze thema-avond bedragen € 25,- p.p.

 

Thema-avond  Elzas & Loire (vrijdag 18 maart, 2022), 20.00 – 22.30 uur (Er zijn nog plaatsen vrij)

Deze avond vertellen we u samen met Loire – liefhebber Hans van Gaal alles over de heerlijkste wijnen uit de Elzas & Loire. Twee streken met vnl. prachtige witte wijnen maar we zullen u ook laten zien dat ze ook nog mooie rode wijnen kunnen produceren. Uit de Elzas heb ik  persoonlijk zelf ook mooie herinneringen, een prachtig gebied met uitstekende wijnen.

Dus heeft u trek in heerlijk avondje mooie wijnen, schrijf je nu in!

De kosten voor deze thema-avond bedragen € 25,- p.p.

Wilt u ook meedoen aan deze cursus dan kunt u zich opgeven in de winkel of per telefoon bij de familie Oele. (vol = vol) of via e-mail: info@oelewijnimport.nl

Thema-avond  “Toppers avond” (vrijdag 21 januari 2022) 20.00 – 22.30 uur (Er zijn een gelimiteerd aantal plaatsen vrij)

Samen met een select gezelschap wijnliefhebbers presenteren we een aantal pareltjes van wijnen die u normaal gesproken niet snel in uw glas zult aantreffen.  We bezoeken bekende streken als Bourgogne, Bordeaux, Piemonte, Rioja & Napa valley. Maar ook andere gebieden waar deze toppers vandaan komen. We proeven 8 á 10 wijnen van de mooiste wijnen uit de beste wijnstreken van de wereld begeleidt door wat kleine hapjes. Dus als u meerdere keren wat speciaals wil proeven moet u hier zeker bij zijn!

De kosten voor deze speciale thema-avond bedragen € 50,- p.p.

 

Speciaal bier proeverij met de Muifelbrouwerij onder begeleiding van Martin Ostendorf.

Datum onbekend

 

Muifelbrouwerij - Muifelbrouwerij

We organiseren weer een muifelproeverij waar Martin een aantal van zijn pronkstukken laat proeven en daarbij wat meer vertellen over deze door hem gebrouwen bieren.  Met de quadrupel Zuster Agatha verkozen door het Brabants Dagblad  in 2015 als het lekkerste bier van Brabant. Daarnaast d’n Ossebock verkozen in 2016, 2018 & 2019 tot het lekkerste Bockbier van Nederland. Dan weet je wel hoe je bier moet brouwen. En nu komt Martin terug naar zijn roots, want wist je dat Muifel eigenlijk ontstaan is uit Megense duivel, zo werden zijn eerste brouwsel genoemd toen zijn straatgenoten zijn eerste Duvel-kloon proefden. En nu we op onze nieuwe locatie zitten kunnen we eindelijk ons terras gebruiken om een proeverij te organiseren. En met uitzicht op de Maas en haar uiterwaarden smaken deze topbieren alleen nog maar beter. Wij zullen de bieren nog wat ondersteunen met wat lekkere hapjes en de dag is compleet. Kosten bedragen € 20,- p.p. Proeverij  start om 15.00 uur tot +/- 17.30 uur. Wij hopen jullie graag te verwelkomen op deze unieke proeverij bij Oele op het terras.

Geef je nu op per e-mail : info@oelewijnimport.nl 

Thema-avond  Frankrijk (nieuwe datum nog te plannen) 20.00 – 22.30 uur (Er zijn nog plaatsen vrij)

Frankrijk, vroeger werd ik altijd door mijn ouders mee op vakantie genomen in dit prachtige wijnland. Inmiddels hebben ze zelf een huisje in de Bourgogne aangeschaft en heb ik zelf een half jaar in de Beaujolais gewoond. Maar ook in de Champagne, Elzas, Loire, Rhône, Bordeaux en de nog vele onbekendere gebieden worden de heerlijkste wijnen geproduceerd. Voor deze avond hebben we de lekkerste en verrassendste uit dit land voor u geselecteerd!  we proeven 8 á 10 wijnen uit deze mooie wijnstreken begeleidt door wat kleine hapjes. Dus als u een keer wat dieper op dit wijnland in wil gaan en lekker genieten dan deze wijnen, moet u hier zeker bij zijn!

De kosten voor deze thema-avond bedragen € 25,- p.p.

 

 

Donderdag 17 oktober 2019 kwam het wijnhuis Leza Garcia haar wijnen presenteren in Megen. Eerder dit jaar zijn we gestart met eigen import van deze overheerlijke wijnen uit de Rioja. Jairo Tilve is zo trots dat Oele deze wijnen in haar assortiment heeft opgenomen zodat hij heeft besloten om persoonlijk wat meer over deze wijnen te vertellen en daarnaast de Rioja streek in het algemeen.

Op zaterdag 23 november 2019 organiseerden we weer onze wereld beroemde Beaujolais primeur proeverij. De wijnen van Jean-Luc Merle werden ook dit jaar weer worden gepresenteerd. Tevens zullen weer enkele andere wijnen uit de Beaujolais aan ons worden voorgesteld. Daarnaast zullen er diverse andere wijnen uit andere gebieden te proeven. Zo zijn er onder meer andere Franse, Spaanse, Italiaanse, Zuid-Afrikaanse, Australische etc. wijnen te proeven.

Zaterdag 10 september 2016 organiseerden wij weer een tuinproeverij. In combinatie met de Open Monumentendag was onze deur geopend en kon u een +/- 20-tal wijnen bij ons komen proeven. Er zijn geen kosten aan deze proeverij verbonden. U en uw wijnvrienden zijn deze dag van harte welkom! Van 14.00 tot 18.00 uur zijn er weer diverse wijnen te proeven. Ook zaterdag 19 november 2016 kunt u alvast in de agenda plaatsen voor onze beroemde Primeur-proeverij!

 

 

Op zaterdag 21 november 2015 kwamen de wijnen van wijnboer Jean-Luc Merle weer naar Megen en konden we de Beaujolais primeur van 2015 proeven. Daarnaast zijn er nog een 20-tal andere wijnen te proeven uit verschillende wijnbouwgebieden in de hele wereld. We gaan er weer een echte Oele proeverij van maken! U bent hier van harte welkom en er zijn geen kosten aan deze proeverij verbonden. U kunt gerust introducées meenemen om ze in de wijnwereld van Oele onder te dompelen. De proeverij start vanaf 14.00  uur en loopt tot 18.00 uur.

 

 

Ook dit jaar organiseerde Oele Wijnimport op zaterdag 12 september in samenwerking met “Kunst Op De Keien” voor de 6e keer een wijnproeverij op meerdere locaties, waarbij tevens de mogelijkheid bestond van meerdere kunstvormen te genieten. Er waren een tiental verschillende wijnen proeven die speciaal voor u zijn geopend.

Grote winterproeverij 2014

Onze laatste uitgebreide winterproeverij vond deze keer plaats op zaterdag 13 december. Die dag had iedereen de gelegenheid een 20-tal wijnen in onze proef keuken & kamer te komen proeven. Naast de Beaujolais primeur stonden er onder meer wijnen uit Californië van Jerry Lohr. Maar ook Italië, Frankrijk en Spanje waren present net als enkele wijnen uit de nieuwe wijnwereld.

Onze laatste grote proeverij vond plaats op zaterdag 13 september 2014. Dit was weer een ouderwetse tuinproeverij met onze nieuwste ontdekkingen! Het echtpaar Rooke uit Berghem exposeerde een aantal beelden in onze tuin. Verder waren er vele monumenten in Megen geopend in het kader van de open monumentendag. Verder waren er ook op enkele andere locaties in Megen onze wijnen te proeven in het kader van “kunst & wijn op de keien” Een leuk initiatief van waar we weer samenwerkten met de Kunstkamer,  “le petit galerie” & Paula Gerritsen.

Zaterdag 21 juni was Jean Luc Merle weer aanwezig op onze tuinproeverij. Daarbij heeft hij met zijn zoon onder meer de immens populaire Beaujolais blanc gepresenteerd. Wij hebben zijn laatste flessen afgenomen aangezien de oogst van 2013 qua volume erg beperkt was en we bang zijn om anders dit jaar droog te komen liggen. En dat is iets wat we niemand willen aandoen. Oftewel op dit moment hebben we nog voldoende voorraad maar ben bang dat we later dit jaar toch helaas nee zullen moeten verkopen.

Zaterdag 23 november 2013 was er weer onze wereld beroemde Beaujolais primeur proeverij. Jean-Luc Merle was persoonlijk met zijn assistente Julia naar Megen afgereisd om naast de primeur tevens enkele andere wijnen uit de Beaujolais presenteren. De primeur smaakte weer fantastisch en de laatste flessen zijn alweer bijna verkocht. Daarnaast waren er diverse andere wijnen uit andere gebieden te proeven. Zo waren er onder meer franse, spaanse, italiaanse, zuid-afrikaanse, chileense etc. wijnen te proeven.

Zaterdag 14 & zondag 15 september organiseerden wij weer een tuinproeverij. In combinatie met de Megense kunstenaars vond er die dag wijn & kunst op de keien plaats. Van 14.00 tot 18.00 uur waren er weer diverse wijnen te proeven.

Meerdere malen per jaar organiseren we wijnproeverijen en wijncursussen. Daarnaast is het mogelijk om op aanvraag speciaal voor u een proeverij bij de winkel of op lokatie te organiseren. Ideaal om een keer met collega´s, familie of vrienden te ondernemen. Eventueel een mogelijkheid om te combineren met bijv. een rondwandeling door Megen of af te sluiten met een diner in één van de Megense restaurants.

Wij organiseren proeverijen in onze proefkeuken of in onze proeftuin voor gezelschappen vanaf 10-30 personen. (Eventuele grotere groepen is in overleg mogelijk.)

Voor een proeverij rekenen wij een bedrag vanaf € 15,- p.p. (inclusief diverse hapjes € 20,- p.p.)

Er zijn verschillende soorten proeverijen mogelijk, een mogelijkheid is bijv. ontvangst met een glaasje Prosecco, daarna een korte uitleg over wijnbouw en proeven in het algemeen. Daarna zullen verschillende wijnen worden geproefd met als afsluiting een blindproeverij voor alle deelnemers. Uiteraard staan wij in overleg open voor een andere opzet.

Voor meer info: stuur een mailtje info@oelewijnimport.nl of bel even naar 06-50695989.

In 2012 hebben we drie verschillende open proeverijen georganiseerd die voor iedereen toegankelijk waren, te weten;

Op zaterdag 17 november kwam wijnboer Jean-Luc Merle weer naar Megen gereden om de Beaujolais primeur van 2012 te laten proeven. Daarnaast stonden er nog een 20-tal andere wijnen te proeven zijn uit verschillende wijnbouwgebieden in de hele wereld.  De laatste grote proeverij daarvoor was in het weekend van zaterdag 8 & zondag 9 september!! Dat weekend vond wijn & kunst op de keien plaats. Dit initiatief is onstaan nadat we enkele kunstenaars bij ons op bezoek hebben gehad die vonden dat kunst & wijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Deze twee dagen stonden er een 20-tal wijnen bij ons op de proeftafel. Daarnaast waren er op enkele ander locaties binnen Megen onze wijnen te proeven.

Een open wijnproeverij vond plaats op zondag 1 april. Deze mini-proeverij vond plaats in onze tuin, Kloosterstraat 8 te Megen.

Hierbij waren verschillende voorjaarswijnen te proeven. Deze mini-proeverij vormde een onderdeel van de Maasmeanderdag die dit jaar in Megen werd georganiseerd. Dit was een mooie gelegenheid om ons mooie stadje bezoeken.